Pythagoras – en prins af verden

Book Cover: Pythagoras - en prins af verden

I denne bog bevæger vi os ind i en verden fuld af livsvisdom, videnskab, filosofi og mystik sammen med den store tænker Pythagoras i en skildring af hans liv og virke.

Pythagoras blev født i år 570 før vor tidsregning, og hans liv og tanker har sat spor i eftertiden, som vi stadig mærker eller tager for givet den dag i dag. Vi skal blandt andet høre, hvordan han længe før Kopernikus kom frem til, at solen er centrum i vores solsystem, hvordan han fik sat ligestilling på dagsordenen, satte musikkens harmonier i system og beskrev menneskets sjæl. Alt sammen med fokus på mennesket og naturen i harmonisk forening.

Herudover var det blandt andet Pythagoras, der opfandt ordet ’filosof’ om de mennesker, der som ham selv havde en særlig forkærlighed for den højeste visdom om livet og verden. Han var med andre ord blandt de allerførste tænkere til at sætte ord på tilværelsens mysterium og give et bud på det lykkelige og meningsfulde liv.

Forfatteren til denne bog har skrevet bogen til sine to meget yngre brødre i forbindelse med deres ’nonfirmation’ som et alternativ til den viden, de kunne have tilegnet sig til konfirmationsforberedelserne. Bogen er skrevet som en lille hjælpende hånd til at forstå livet og verden og er relevant for alle nysgerrige sjæle.